کمیته حقوق بشر سازمان ملل وضعیت حقوق بشر در ایران را محکوم کرد

در قطعنامه جدید کمیته حقوق بشر سازمان ملل که با اکثریت آرا به تصویب رسید، آمار بالای اعدام‌ها، خشونت‌ها و شکنجه در ایران محکوم شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس،‌ پیش‌نویس این قطعنامه را دولت کانادا تدوین و ارائه کرد و روز سه‌شنبه ۱۸ نوامبر / ۲۷ آبان در میان کشورهای عضو  سازمان ملل به رأی گذاشته شد.

در این رأی‌گیری، ۷۸ کشور به قطعنامه رأی مثبت، ۳۵ کشور رأی منفی و ۶۹ کشور رای ممتنع دادند.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد قطعنامه جدید کمیته حقوق بشر را «بیهوده» و «غیر مفید» خوانده و از عدم ذکر «پیشرفت‌های مثبت» در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی در ایران انتقاد کرده است.

این قطعنامه که غیرالزام آور است دوباره در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه دسامبر به رأی‌گیری عمومی گذاشته می‌شود و سپس برای نهایی شدن به شورای امنیت فرستاده خواهد شد.

در این قطعنامه، کمیته حقوق بشر سازمان ملل ضمن درخواست توقف انواع بدرفتاری و خشونت از جمله شکنجه از ایران، از نقض حقوق بشر در این کشور و آمار بالای اعدام‌ها انتقاد کرده است.

آیت‌الله صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران در جلسه چهارشنبه، ۲۱ آبان‌ماه با مسئولان بلندپایه قضائی، پیش‌نویس همین قطعنامه را تکرار گزارش‌های چندی پیش بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل و احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، دانست و مدعی شد که ایران به این گزارش‌ها به‌شکل «مستدل» پاسخ داده است.

روز دوشنبه ۱۷ نوامبر / ۲۶ آبان، ۳۰ سازمان مستقل حقوق بشری با ارسال بیانیه‌‌ای خطاب به نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل، بر ادامه نقض حقوق بشر در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی تأکید کردند و خواهان تصویب قطعنامه «حفاظت از حقوق بشر در ایران» شد‌ند.

سازمان‌های حقوق بشری، تصویب این قطعنامه توسط نمایندگان کشورهای عضو مجمع عمومی را فرصتی مهم برای تکرار ابراز نگرانی از نقض مداوم حقوق بشر در ایران دانستند.

قطعنامه جدید پس از گزارش اخیر احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، تصویب شده است.

احمد شهید ششمین گزارش‌ خود را مهرماه سال جاری در ۲۸ صفحه منتشر کرد. بر اساس این گزارش وضعیت حقوق بشر در ایران کماکان باعت نگرانی است. بر اساس این گزارش موارد نگران‌کننده که پیش از این بارها از سوی مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شده بود، نه تنها برطرف نشده، بلکه از برخی لحاظ چنین به نظر می‌رسد که وضع حقوق بشر در ایران بدتر هم شده است.

در گزارش احمد شهید آمده بود که بین ژوئیه ۲۰۱۳ تا ژوئن ۲۰۱۴ دست‌کم ۸۵۲ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران برای چندمین بار واکنش‌های مشابه خود به گزارش‌های احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران را تکرار کرد و گزارش آخر وی را باز هم «غیرقانونی»، «یک‌جانبه» و «جهت‌دار» خواند.

جمهوری اسلامی به احمد شهید اجازه نداده است تا به ایران سفر کند.

https://www.facebook.com/amir.mehdipuor9028