گزارش محرمانه سازمان ملل علیه رژیم مُلایان




بازرسان سازمان ملل با انتشار گزارشی محرمانه که نسخه ای از آن در اختیار رویترز قرار گرفته اظهار داشته اند: سلاح های ضبط شده توسط ارتش اسرائیل در دریای سرخ متعلق به جمهوری اسلامی بوده و از سوی رژیم مُلایان به مقصد سودان ارسال شده بودند.
بر اساس گزارش محرمانۀ یک گروه از کارشناسان سازمان ملل محموله ای نظامی که سال گذشته نیروی دریائی اسرائیل در نزدیکی آبهای سودان کشف و توقیف کرد متعلق به جمهوری اسلامی بوده است.

گزارش چهارده صفحه ای کارشناسان سازمان ملل تصریح می کند که محمولۀ سلاح های جمهوری اسلامی که در دریای سرخ توسط ارتش اسرائیل کشف و ضبط شد از سوی ایران به مقصد سودان ارسال شده بود.

بازرسان سازمان ملل در گزارش خود همچنین تصریح کرده اند که کشتی ایرانی ضبط شده توسط دولت اسرائیل حامل بیست کانتینر سلاح و مهمات نظامی بوده است.

پیش از این اسرائیل اعلام کرده بود که مقصد اصلی کشتی حامل سلاح های ایران نوار غزه بوده و حکومت مُلایان این محموله را برای سازمان حماس در نوار غزه ارسال کرده بود.

کارشناسان سازمان ملل در مورد ادعای دولت اسرائیل اظهار نظر نکرده اند، اما، منابع دیپلماتیک و اطلاعاتی غرب پیش از این گفته بودند که جمهوری اسلامی در گذشته از بنادر سودان برای ارسال اسلحه به آفریقا استفاده کرده است.

کارشناسان سازمان ملل اقدام جمهوری اسلامی را نقض قطعنامه 1747 شورای امنیت سازمان ملل دانسته اند که به موجب آنها رژیم مُلایان مجاز به صدور اسلحه نیست.

 سازمان ملل تأیید کرده که تسلیحات کشف شده توسط نیروی دریائی اسرائیل در ماه مارس ۲۰۱۴ در دریای احمر، به جمهوری اسلامی تعلق داشته‌اند. این سلاح‌ها چند روز پیش از شروع مذاکرات اتمی جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵ در وین کشف شده بودند.

کارشناسان سازمان ملل در بررسی‌های خود نتیجه گرفته‌اند که محموله یاد شده از بندرعباس به مقصد بندر ام قصر درعراق و سپس در مسیر سودان حرکت کرده است. در گزارش آنها تأکید شده که صدور این محموله نظامی طبق بند ۵ قطعنامه ۱۷۴۷ سازمان ملل، تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی را نقض کرده است.
نماینده اسرائیل در سازمان ملل در ۱۳ مارس ۲۰۱۴، یادداشتی به کمیته تحریم جمهوری اسلامی در سازمان ملل تسلیم کرد و از کشف و ضبط موشک، خمپاره و افزارهای مربوطه از سوی رژیم مُلایان در دریای احمر خبر داد. محموله کشف شده در دریای احمر، توسط کشتی «کلوس سی» با پرچم پاناما حمل می‌شد که جنگ افزارهای مربوطه در بار سیمان و در ۲۰ کانتینر جاسازی شده بودند.